Narcose

In de operatiekamer beschikken wij over zeer veilige narcose-apparatuur (inhalatie-anesthesie), met bewakingsapparaatuur; ECG, hartbewaking, meting van het zuurstofgehalte van het bloed, het CO2 gehalte en de temperatuur. Ook hebben we beademingsapparatuur. Daardoor is uw dier verzekerd van een optimale ademhaling tijdens de narcose.Er zijn verschillende redenen om een dier onder narcose te brengen:

  • Bij bange of gevaarlijke dieren die erg moeilijk te behandelen zijn, kunnen we onder narcose brengen om ze zonder gevaar voor ons en het dier te onderzoeken en te behandelen
  • Bij een onprettig of pijnlijk onderzoek
  • Bij röntgenfoto’s waarvoor uw huisdier in een bepaalde houding moet blijven zitten of liggen
  • Bij kleine en grote chirurgische ingrepen.   
  • Bij gebitsbehandelingen

Narcose bij oudere dieren;
Is uw huisdier al een senior dan raden wij aan om een klein bloedonderzoekje te doen voordat we de narcose toedienen, een pre-anesthetisch bloedonderzoek. Hierbij nemen we een beetje bloed af bij uw huisdier en controleren we of de organen zoals de nier- en leverfunctie nog goed is. Zo kunnen we het narcoserisico van uw huisdier bepalen. We kunnen naar aanleiding van dit onderzoek kiezen voor een aangepaste narcose of het toedienen van een infuus.