Over ons

Wij behandelen paarden (eerstelijnszorg) bij U op locatie, behandeling door Dr. Jessy Bolscher-Penders of Dr. van der Marel en op afspraak.


Dierenkliniek Mediscent kan de volgende diensten voor u leveren:

 • behandeling bij verwondingen en koliek
 • gebitsbehandelingen (inclusief elektrische rasp/wolfstandextractie)
 • kreupelheidsonderzoeken
 • enten.
 • uitgebreide apotheek
 • mobiel digitaal röntgenologisch onderzoek (de foto’s zijn direct zichtbaar op het beeldscherm )
 • mobiele 3D-echoapparatuur met kleuren doppler
 • castraties
 • ontworming
 • laser acupunctuur en laser therapie
 • uitgebreid laboratorium; bloed, mest en urine onderzoeken

Dierenarts Jessy Bolscher-Penders is tevens gespecialiseerd in tandheelkunde bij paarden.
Indien uw paard moeite heeft met stelling nemen, onrustig is in de mond en/of proppen maakt, is het advies om met ons contact op te nemen. Wij hebben de beschikking over de meest uitgebreide apparatuur. Een dierenarts die tevens paardentandarts is, is bevoegd en kundig om uw paard te sederen en verdoven, dit is wel zo veilig. Daarnaast kunt u de jaarlijkse gebitscontrole combineren met een vaccinatie, ontworming of gezondheidscheck.Dr. van der Marel is holistisch dierenarts en behandelt o.a met homeopathie, fytotherapie, lasertherapie, massage/fysiotherapie, osteopathie of inhalatie-therapie. Voor een alomvattende diagnose wordt gebruik gemaakt van de segmentale diagnostiek. Deze diagnostiek is gebaseerd op het vinden van pijnreacties bij het (diep) palperen (drukken) van de huid. Deze segmenten/verbanden komen opmerkelijk genoeg vrijwel volledig overeen met de meridianen, die bekend zijn uit de acupunctuur (traditionele Chinese geneeskunst).


Dus als bij palpatie een bepaald punt van de huid (ook wel stresspunt of alarmpunt genaamd) gevoelig is, kan men stellen dat het overeenkomende orgaan aangedaan is of een verminderde conditie heeft. Afhankelijk van de combinatie van verschillende pijnpunten en van de mate van drukgevoeligheid kan men nauwkeurig het lichamelijke probleem lokaliseren, waarmee de waarschijnlijkheidsdiagnose is gesteld.
Ter bevestiging hiervan kunnen vervolgens indien gewenst laboratoriumonderzoeken zoals b.v bloedbeeldanalyse worden uitgevoerd.


Medicijnen die tijdens het consult op recept zijn voorgeschreven door onze dierenartsen en herhalingsrecepten worden verstrekt aan de balie.

Vaccinaties op locatie zowel als op de praktijk. (ruime parkeergelegenheid)

Mediscent beschikt over een uitgebreid laboratorium; bloed en urine onderzoeken zijn bij ons mogelijk, we doen ook mestonderzoek en hebben alle merken ontwormingsmiddelen op voorraad

Bij onze apotheek kunt u terecht voor vele soorten producten, voedingssupplementen, homeopathie en verzorgingsproducten. Naast de producten leveren wij gedegen advies door Dr. Jessy Bolscher-Penders of Dr. van der Marel. Bel of mail gerust voor overleg.
Voor andere behandelingen en noodgevallen verwijzen wij u door naar een met ons samenwerkende dierenartsenpraktijk.