Segmentale diagnostiek


Dr. van der Marel is holistisch dierenarts en behandelt o.a met homeopathie, fytotherapie, lasertherapie, massage/fysiotherapie, osteopathie of inhalatie-therapie. Voor een alomvattende diagnose wordt gebruik gemaakt van de segmentale diagnostiek. Deze diagnostiek is gebaseerd op het vinden van pijnreacties bij het (diep) palperen (drukken) van de huid. Deze segmenten/verbanden komen opmerkelijk genoeg vrijwel volledig overeen met de meridianen, die bekend zijn uit de acupunctuur (traditionele Chinese geneeskunst).


Dus als bij palpatie een bepaald punt van de huid (ook wel stresspunt of alarmpunt genaamd) gevoelig is, kan men stellen dat het overeenkomende orgaan aangedaan is of een verminderde conditie heeft. Afhankelijk van de combinatie van verschillende pijnpunten en van de mate van drukgevoeligheid kan men nauwkeurig het lichamelijke probleem lokaliseren, waarmee de waarschijnlijkheidsdiagnose is gesteld.
Ter bevestiging hiervan kunnen vervolgens indien gewenst laboratoriumonderzoeken zoals b.v bloedbeeldanalyse worden uitgevoerd.