Kattentrimsalon

Eline Snijders is gediplomeerd en professioneel kattentrimster, tevens gediplomeerd dierenartsassistente (paraveterinair).

Het allerbelangrijkste tijdens een trimbehandeling is om de kat zo min mogelijk stress te laten ondervinden. In de salon komen daarom uitsluitend katten en konijnen, géén honden! Zowel de langharige als de kortharige kat zijn welkom.

Het trimmen gebeurt in principe zonder narcose maar in uitzonderingsgevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een roesje bij een trimbehandeling. Maar dit gebeurt natuurlijk altijd in goed overleg met u als eigenaar. De dierenarts is altijd aanwezig tijdens behandelingen met een roesje. Het streven is uiteraard om uw kat zonder narcose te trimmen!


Wat zijn de voordelen van een trimbeurt?
  • U heeft minder last van haren in huis

  • Als katten zichzelf wassen worden er veel minder haren opgelikt en daardoor is er ook veel minder kans op problemen die worden veroorzaakt door teveel haren in het maag-darmstelsel

  • Geen verstoring van de relatie tussen u en uw kat, zeker indien uw kat de vachtverzorging niet prettig vindt

  • Katten die zichzelf niet goed meer verzorgen kunnen door een trimbeurt toch een goede vachtverzorging krijgen. Denk hierbij aan katten met een overgewicht en katten op leeftijd

  • Uw kat wordt grondig nagekeken en wanneer nodig in overleg met u doorgestuurd naar de dierenarts


Uw kat kan ook geschoren worden. Hier kan voor gekozen worden bij dieren met ernstige klitten of een geheel of gedeeltelijk vervilte vacht. Dit kunnen bijvoorbeeld dieren op leeftijd zijn maar ook dieren die door een afwijking of ziekte zichzelf niet meer goed kunnen verzorgen. Vervilting kan erg pijnlijk zijn voor de kat en dan is er meestal geen andere keuze dan de kat te scheren!

Het wassen van uw kat is ook mogelijk. Dit kan in combinatie met een trimbehandeling maar alleen wassen kan ook. Voor huidpatiënten hebben wij speciale medicinale shampoos. Heeft uw kat vlooien dan is het voor de kat ook fijn om gewassen te worden. Zo worden aanwezige vlooien en vlooienpoepjes weggehaald. Uw kat moet dan uiteraard nog wel nabehandeld worden met een goed product tegen vlooien. De kat wordt geföhnd als dit niet te veel stress veroorzaakt, mocht het geluid te beangstigend zijn komt hij/zij in een warm hokje met een warmtelamp of op een 'warmtemat' en wordt naderhand nog doorgekamd.

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wil maken kunt u contact met ons opnemen op het telefoonnummer: 053-2068410.
Zie ook de Facebook pagina https://www.facebook.com/kattentrimsalonfeline/ voor leuke acties en weetjes.