Konijnentrimsalon

Hulp nodig bij de vachtverzorging van uw konijn?

Eline Snijders is gediplomeerd en professioneel konijnentrimster, tevens gediplomeerd dierenartsassistente (paraveterinair). Wij behandelen zowel lang- als kortharige konijnen.

Afhankelijk van het ras/vacht van uw konijn bekijken we welke behandeling er nodig is. U kunt met uw konijn in de trimsalon komen of een afspraak aan huis maken.


Wat zijn de voordelen van een trimbeurt?

  • Langharige vachten raken in de vilt wanneer ze niet geknipt worden, met trimmen knippen we de haren kort wat vilt voorkomt

  • Als konijnen zichzelf wassen worden er veel minder haren opgelikt en daardoor is er ook veel minder kans op problemen veroorzaakt door teveel haren in het maag-darmstelsel. Konijnen kunnen niet braken waardoor haren in het maag-darmstelsel ernstige gevolgen kunnen hebben

  • Ze kunnen hun warmte beter kwijt

  • Geen verstoring van de relatie tussen u en uw konijn, zeker indien uw konijn de vachtverzorging niet prettig vindt. Konijnen die zichzelf niet goed meer kunnen verzorgen kunnen d.m.v. een trimbeurt toch een goede vachtverzorging krijgen. Denk hierbij aan konijnen met een overgewicht en konijnen op leeftijd.


Hoe verloopt een trimbehandeling?

Wanneer u dat wilt worden de nagels geknipt. De vacht wordt doorgevoeld om te beoordelen hoe de vachtkwaliteit is. De vacht wordt laagje voor laagje doorgekamd met een zwijnenharenborstel (de Ladybel borstel) hiermee wordt de vacht ontklit en losse haren worden eruit geborsteld. Na het borstelen worden de haren geknipt en netjes bijgewerkt met een effileerschaar.

Scheren is ook mogelijk. Dit gebeurt alleen wanneer het niet anders kan zoals bijvoorbeeld bij vilt of wanneer dit het beste past bij de vacht van uw konijn. Onnodig scheren geeft kans op haargroeistoornissen en een slecht terug groeiende vacht. Voor langharige konijnen is het advies om elke 6-8 weken het konijn te laten trimmen. Kortharige konijnen alleen tijdens de rui.

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wil maken kunt u contact met ons opnemen op het telefoonnummer 053-2068410.

Zie ook de Facebook pagina https://www.facebook.com/kattentrimsalonfeline/ voor leuke acties en weetjes.